Blog Archives - SmartphoneRepair
020 822 3311
7 dagen per week geopend

Tips om de levensduur van je iPhone batterij te verlengen

Geschreven door Jeremiah Bendt op 26 december 2018

Goed, de kans is dus vrij groot dat jouw iPhone accu het niet meer helemaal naar behoren doet. Je bent natuurlijk niet voor niets bij dit artikel terecht gekomen. Het is nooit fijn wanneer de batterij van je telefoon maar leeg blijft lopen, je kunt hem dan niet bepaald optimaal gebruiken. Echter zijn er een paar tips die we je mee kunnen geven waarmee je jouw batterijvermogen net even wat kunt verlengen.

1. Kijk of er updates zijn

Apple is een merk wat vrij regelmatig updates de wereld in stuurt. Dit is meestal niet zo erg, echter is het wel zo dat niet iedere telefoon automatisch deze updates ook daadwerkelijk installeert. Je kunt altijd zelf even bekijken of jouw toestel voorzien is van de laatste updates. Dit doe je door naar de instellingen te gaan. Onder het kopje Algemeen staat er Software update, hier kan je de laatste versie zien. Mocht jouw toestel erg snel leeg lopen dan kan het helpen om hem te voorzien van de laatste updates.

 2. Niet tussendoor laden

Veel mensen doen het wel eens, je telefoon tussendoor even snel opladen als je ergens heen moet. Dit blijkt alleen helemaal niet zo goed te zijn voor je batterij, dit heeft te maken met de elektronen die je kunt vinden in de Lithium batterij. Het is het beste om je telefoon elke keer op te laden tot hij helemaal vol is. je hoeft niet bang te zijn dat je hem als het ware ‘overcharged’, bij Apple is het namelijk zo dat de stroomtoevoer automatisch stopt wanneer de batterij een percentage van 100% bereikt.

3. Gebruik alleen de originele opladers

Wat veel mensen ook verkeerd doen is dat zij de verkeerde opladers gebruiken voor hun iPhone. Dit is helemaal niet goed, het is namelijk zo dat je eigenlijk alleen maar de originele opladers hoort te gebruiken. Dit is dan ook de oplader die je bij jouw toestel krijgt. Alle andere opladers kunnen ervoor zorgen dat de toevoer beschadigt raakt. Gebruik al helemaal geen oplader die je ergens bij een goedkope winkel uit China of iets dergelijks haalt. Deze zijn meestal niet gecontroleerd en in enkele gevallen krijg je bij deze ook nog eens een potentieel brandgevaar.

 4. Zet hem op sluimerstand

Het is verstandig om je telefoon niet heel de dag te gebruiken. Maar wat nu als je gaat slapen? Voordat je gaat slapen is het handiger om het toestel in de sluimerstand te zetten. Deze stand is speciaal bedoelt voor het slapen, maak hier dan ook gebruik van. De wifi blijft wel aan, maar het kost veel minder energie aangezien het toestel niet helemaal opnieuw hoeft op te starten. Het is door deze stand ook mogelijk om een wekker te blijven gebruiken, als je jouw telefoon helemaal uitzet dan betekent dit ook helemaal uit. Het inschakelen van sluimerstand voor de momenten dat je hem niet gebruikt is dan ook een van de beste tips die we jou mee kunnen geven voor jouw iPhone.  En je wordt ook nog eens wakker met alle nieuwe berichtjes op je scherm!

5. Leg hem niet in de zon

Dit is iets wat veel mensen niet weten maar het is echt zo, je kunt jouw iPhone beter niet in de zon laten liggen. Sterker nog, eigenlijk iedere warmtebron is niet goed voor je telefoon. Leg hem dus ook niet naast de verwarming, haal hem van het dashboard af als het warm is en laat hem niet op een bankje in de tuin liggen in de zomer. Tevens is het zo dat je hem ook beter buiten de badkamer kunt houden. Je hebt dan niet alleen kans op waterschade, maar door de warme dampen word je telefoon hier ook te warm. Hitte is nooit goed voor een telefoon. Los van het feit dat de interne onderdelen kapot kunnen gaan is het ook nog eens zo dat de batterij kapot zal gaan. Kou is weer niet zo erg, al blijf kamertemperatuur natuurlijk nog het beste.

6. Sluit je apps niet

Bij Apple is het zo dat je apps beter op de achtergrond kunnen blijven draaien. Dit klinkt een beetje raar, is het dan niet zo dat ze op deze manier juist veel energie zullen gebruiken? Nee, Apple heeft een modus die ervoor zorgt dat de apps op de achtergrond aanzienlijk minder energie verbruiken dan normaal. Wanneer je al jouw apps elke keer sluit dan zullen deze ook elke keer weer helemaal opnieuw moeten opstarten. Dit kost nu juist het meeste energie. Door bij je instellingen te kijken naar de Ververs functie kan je jouw apps zonder problemen laten draaien op de achtergrond, zonder dat je bang hoeft te zijn voor een lage batterij.

7. Laat je batterij vervangen!

Als alle bovenstaande tips voor jouw iPhone niet meer helpen dan is de kans vrij groot dat de batterij van jouw telefoon aan vervanging toe is. Na verloop van tijd gaat een accu nu eenmaal kapot, hier is vrij weinig aan te doen om het te voorkomen. Wel kan je jouw batterij laten vervangen, op die manier kan je jouw toestel weer gebruiken zoals het hoort. Voortaan geen scherm meer wat overspringt op zwart als je aan het appen bent, nu kan je al je vrienden wel gewoon berichtjes sturen zonder dat hij gelijk leeg is.

Smartphonerepair.nl is de specialist in telefoonreparaties en zal ervoor zorgen dat de batterij van je Iphone weer als nieuw wordt. Maak hiervoor een afspraak bij één van onze vestigingen in AmsterdamAmstelveen , of stuur ons een berichtje. Langskomen zonder afspraak kan natuurlijk ook altijd.

Zo gaat de batterij van je smartphone langer mee

Geschreven door Alexander van Wijngaarden op 21 oktober 2016

Het is lang geleden dat een telefoon enkel gebruikt werd om te sms’en en bellen. Tegenwoordig luisteren we naar onze favoriete muziek, kijken we naar onze lievelingsserie of Skypen we via onze smartphone met een vriend(in) aan de andere kant van de wereld. Leuk allemaal, die nieuwste technische snufjes, maar de batterij van je toestel wordt er niet blij van. Wij geven je de 4 tips die ervoor zorgen dat de batterij van je smartphone zonder problemen de dag doorkomt.
Lees meer…

Uitgelicht: 5 goed verkochte selfiesticks

Geschreven door Alexander van Wijngaarden op 7 oktober 2016

Steeds minder hoor je de vraag: ‘Kunt u misschien een foto van ons maken?’. Veel jongeren maken namelijk gemakkelijk zelf een groepsfoto met behulp van de selfiestick. Ook vakantievierende stelletjes zetten zichzelf hiermee moeiteloos op de foto voor de meest prachtige achtergronden. Wij lichten 5 goed verkochte selfiesticks voor u uit.
Lees meer…

Voor het eerst een smartphone kopen: zo maakt u de juiste keuze

Geschreven door Alexander van Wijngaarden op 26 augustus 2016

Gaat u voor het eerst een smartphone kopen? Dan zijn er veel factoren waar u op moet letten. Het is altijd een uitdaging om een geschikte telefoon te vinden, maar bij het kopen van een smartphone komt er net iets meer bij kijken. Natuurlijk stelt iedereen andere eisen aan een smartphone, maar wij hebben de belangrijkste eigenschappen voor u op een rijtje gezet.
Lees meer…

iPhone SE: de krachtige 4-inch-smartphone

Geschreven door Alexander van Wijngaarden op 30 juni 2016

De laatste tijd worden telefoons alleen maar groter en groter, maar de iPhone SE (Special Edition) breekt met deze trend. Met de krachtige hardware, goede camera en netwerkadapter is deze telefoon op sommige vlakken sneller dan de iPhone 6s, maar door het ‘kleine’ formaat is deze toch eenvoudig met één hand te bedienen.

Lees meer…

iPad Pro: de grootste iPad tot nu toe

Geschreven door Alexander van Wijngaarden op 11 april 2016

Apple heeft de iPad  flink vernieuwd en het resultaat mag er zijn. De iPad Pro (12,9 inch) is met zijn scherm zowel groter als sneller dan zijn concurrenten. Het grote scherm en de krachtige hardware maken de iPad Pro tot de meest veelzijdige tablet op de huidige markt.

Lees meer…

Gekke testen met de iPhone 6

Geschreven door Alexander van Wijngaarden op 9 februari 2016

Op internet zie je veel gekke manieren waarop mensen de kwaliteit van hun iPhone testen. De iPhone 6 is hierbij geen uitzondering. Buigen, blenden, beschieten; het doet een voorzichtige telefoonbezitter bijna pijn om het te zien. Maar wat zijn de resultaten? Wij hebben het voor je op een rij gezet, zodat je het niet zelf hoeft te proberen.
Lees meer…

Loods je smartphone veilig de wintersport door

Geschreven door Alexander van Wijngaarden op 3 december 2015

In juli schreven we een artikel met tips om je smartphone tijdens de zomervakantie zo goed mogelijk te beschermen. Nu de temperaturen het vriespunt naderen, spelen bij veel mensen de wintersportkriebels weer op. Een leuk tijdverdrijf, maar tijdens deze populaire vakanties gebeuren nog wel eens wat ongelukjes. Smartphonerepair geeft je daarom een aantal tips om je dure smartphone te beschermen tijdens jouw capriolen op de lange latten.Lees meer…

De meest voorkomende telefoonschades

Geschreven door Alexander van Wijngaarden op 10 november 2015

Schade aan onze telefoon; het overkomt iedereen wel eens. De meeste ongelukken met mobiele telefoons gebeuren als het toestel net nieuw is of als we het hoesje er nét afgehaald hebben. Benieuwd welke schades we bij Smartphonerepair.nl het meest onder ogen krijgen? Lees dan snel verder.Lees meer…

De nieuwe iPhone is nu in Nederland verkrijgbaar

Geschreven door Alexander van Wijngaarden op 15 oktober 2015

We hebben er een jaar op moeten wachten, maar nu is het eindelijk zover: de nieuwe iPhone is uit in Nederland! De jongste telg in de iPhone familie heeft zoals verwacht een ‘s’ achter zijn naam gekregen en is dus voluit iPhone 6s gedoopt. Ook zijn grote broer krijgt deze toevoeging en gaat door het leven als de iPhone 6s Plus. In deze blog kijken we naar de grootste verbeteringen van het nieuwe vlaggenschip van Apple.

Lees meer…

x
Ik wil een afspraak maken om langs te komen in Haal en breng service Amsterdam Amstelveen Reparatie op locatie